Start werkzaamheden kinderboerderij PWA

De Prins Willem-Alexanderschool is met ingang van dit schooljaar met de VSO afdeling gestart op de Kempen Campus. De verhuizing van de kinderboerderij liet nog even op zich wachten, omdat het terrein nog moest worden ingericht. Deze maand start de aanleg van de kinderboerderij.

Op dit moment worden werkzaamheden verricht aan de buitenruimte van de kinderboerderij. Men werkt aan het verbeteren van de ondergrond, het aanleggen van paden, het planten van groen en het plaatsen van hekwerken. In juni start de aannemer met de opbouw van de gebouwen. Naar verwachting zijn deze in augustus klaar en kan de PWA-school de kinderboerderij vanaf het nieuwe schooljaar in gebruik nemen. Ook leerlingen van het Sondervick College dragen hun steentje bij aan het realiseren van de kinderboerderij. Zij maken vier hooiruiven voor de dierenweide.

De kinderboerderij van de PWA-school bestaat uit een dierenweide, een moestuin, een eenvoudig lesgebouw, een stal en een kleindierenverblijf (konijnen, kippen). De school gebruikt de kinderboerderij voor de lessen tuinbouw en dierenverzorging. Met ingang van het nieuwe schooljaar is het terrein van de kinderboerderij gedurende de lestijden openbaar toegankelijk.