Bosdag Casimirschool thema circus

Naar jaarlijkse gewoonte vond er voor de kleuters van de Casimirschool een ‘bosdag’ plaats. Deze dag staat altijd in het teken van een thema, waar al enkele weken in de klas aan gewerkt wordt: Circus! 

Met de huifkar werden de kinderen naar blokhut De Bosbender gebracht. De blokhut was ingericht als circusterrein waar de kinderen een echte circusvoorstelling mochten voorbereiden. Door middel van workshops oefenden de kinderen met circusattributen, werden er aanplakbiljetten geschilderd , popcornzakjes beplakt en entreebewijzen gemaakt voor de ouders die wilden komen kijken.

Daarna was het tijd om de acts te gaan oefenen. Bloedserieus oefenden de clowns hun act, gromden de leeuwen gevaarlijk door de arena, stapten de koorddanseressen in opperste concentratie over het koord, oefenden de sterke mannen hun six-pack, draaiden de jongleurs met hun bordje en tuimelden de acrobaten over elkaar heen. Wat werd er hard geoefend!

Om 14.00 uur werd het bezoek verwacht. Alle kinderen gingen op hun plaatsen staan. De bezoekers werden welkom geheten, de kaartjes geknipt, de ranja geserveerd, de stoelnummers uitgedeeld, de popcorn ingeschept en daarna werden ze begeleid naar het juiste stoelnummer. Wat fantastisch dat er zoveel ouders, opa’s en oma’s, buurvrouwen etc. langs zijn gekomen met hun kaartje om naar de circusvoorstelling te komen kijken! De zenuwen begonnen hier en daar een beetje op te borrelen.

En toen….. De muziek ging aan… de artiesten waren er klaar voor…. Het publiek applaudisseerde en de voorstelling begon! Met rode wangen van de inspanning presenteerde ieder groepje hun act. De kinderen leverden werkelijk een fantastische show. De camera’s flitsten en het publiek joelde van enthousiasme. Met een hele grote buiging namen de artiesten afscheid van het publiek en moe maar voldaan klauterden de kinderen terug in de huifkar.

Wat een fantastische dag!