De Heiacker Erkend aanbieder van meertaligheid

In schooljaar 2016-2017 is De Heiacker bezig geweest met het behalen van het Keurmerk B van TalenT voor Vroeg VreemdeTalenOnderwijs. Op 6 september 2017 werden het certificaat en gevelbordje feestelijk uitgereikt!

De Heiacker heeft laten zien dat op een hoog niveau goed Engelstalig onderwijs wordt gegeven door het gehele team. Daardoor wordt er een leerling-niveau bereikt dat aanzienlijk hoger ligt dan bij het reguliere Engels in het basisonderwijs.

De Heiacker liet het oordeel over het "Engels vanaf groep 1" over aan een gezaghebbende, onafhankelijke partij: Hogeschool De Kempel in Helmond. De Kempel is een van de vijf hogescholen in Nederland die het Keurmerk TalenT mogen aanbieden. Het Keurmerk TalenT VVTO (Vroeg VreemdeTalenOnderwijs) is er in drie gradaties: A, B en C. Omdat De Heiacker het Engels al behoorlijk op orde heeft, werd ingestoken op niveau B.

Op 2 juni 2017 bezocht een delegatie van De Kempel de school. De commissie had een gesprek met de directeur, de beleidsgroep Engels en bezocht een aantal klassen. De visitatie is goed verlopen. In de conclusie spreekt de commissie van "een gedreven team dat hard heeft gewerkt om VVTO goed op de kaart te zetten". Nadat een tweede beoordelaar het hele dossier heeft bekeken, is het keurmerk B "Erkend aanbieder van meertaligheid" met lof toegekend aan de school.

Woensdag 6 september 2017 was het zover: de overhandiging van het keurmerk B van TalenT! De Heiacker mag zich nu met recht de eerste VVTO school noemen in Veldhoven met het keurmerk B. De feestelijke uitreiking werd gedaan door de medewerkers van Hogeschool De Kempel die de audit hebben afgenomen. Kinderen, ouders en team luisterden naar de mooie toespraken door de Wethouder van Onderwijs, Hans van de Looij en door Stephen McLaughlin, die het team begeleid heeft bij het studieproces.

Natuurlijk genoten de kinderen en het team van heerlijke taart, terwij de Union Jack vroliijk wapperde in de wind. De Heiacker is happy en proud!

Meer weten over het keurmerk Vroeg VreemdeTalenOnderwijs? Kijk op www.keurmerkvvto.nl