Techniekochtend Meester Gijbels

De techniekochtend van 16 juni jl. stond in het teken van robots en machines. De kinderen hebben kennis gemaakt met de basis van programmeren: een reeks stappen uitzetten.

De kleuters en groep 3-4 zijn aan de slag geweest met een echte robot ‘de Bee-Bot’. De kinderen leren hiermee spelenderwijs een besturingsmechanisme kennen, analytisch denken en ze verwerven ruimtelijk inzicht.

Bart Brom, bovenschoolse ICT medewerker van Veldvest, heeft aan de groepen 3 t/m 6 gastlessen gegeven. In groep 5-6 moesten de kinderen stap voor stap uitleggen hoe ‘mister robot’ een boterham met hagelslag moest beleggen. Dat leverde hilarische momenten op wanneer de kinderen ‘mister robot’ niet precies vertelden wat te doen, want wanneer een kind de opdracht gaf: ‘smeer boter op de boterham’, ging de hand in de boter. Oei, het stapje van het mes vergeten.

Na de instructie werden er in circuitvorm nog diverse doe-opdrachten gedaan. Zoals het maken van een robothand, de ribbelmachine en de krukas. De betrokkenheid van kinderen was groot en de school kijkt terug op een geslaagde techniekochtend.