Actueel nieuws

De Meerhoef wint schoolvoetbaltoernooi

Op woensdag 5 april 2017 vond het schoolvoetbaltoernooi plaats voor de leerlingen van groep 3, 4 en 5 van de Veldhovense basisscholen. Dit toernooi wordt elk jaar georganiseerd door Voetbalclub Marvilde. Lees verder...

De week van de lentekriebels

De Week van de Lentekriebels is een nationale projectweek waarin in het basisonderwijs een hele week relationele en seksuele vorming gegeven wordt.

  Lees verder...

Empirisme en effectiviteit

Op 22 februari 2017 is er een gespreksbijeenkomst voor de leermonitoren georganiseerd op het kantoor van Veldvest met als motto: Empirisme en Effectiviteit. Bijna alle leermonitoren waren aanwezig, samen met enkele regisseurs en leidinggevenden.

Bij empirisme (kennisoverdracht) gaat het om ‘harde’ kennis met betrekking tot vakken als rekenen en taal, gericht op leeropbrengsten.

  Lees verder...

Streetwise op de Mr. Gijbels en Casimirschool

Streetwise is een praktisch, maar ook leuk, leerzaam en uitdagend verkeersprogramma voor alle leerlingen van de basisschool.

  Lees verder...

Carnaval 2017 Alaaf!

Op vrijdag 24 februari barst het feestgewoel weer los op de Veldvestscholen. Kinderen mogen verkleed naar school komen om te hossen en te dansen. De opmaat naar vijf dagen plezier! Lees verder...