Peanutbaltoernooi 2017

Op donderdag 18 en vrijdag 19 mei 2017 stond het Peanutbaltoernooi op het programma voor de schoolverlaters van de basisscholen in Veldhoven, Vessem, Knegsel, Wintelre en Steensel. Basisschool De Meerhoef werd de winnaar. Echter, de sportiviteitsbeker is de grootste van allemaal. Die ging naar Basisschool De Berckacker.

Vanaf 1986 vindt jaarlijks het peanutbaltoernooi plaats. De laatste jaren is Sportpark ‘De Korze’ het decor voor dit sportieve evenement.
Het toernooi is ontstaan uit het voetbal (voor jongens)- en kastietoernooi (voor meisjes), dat jaarlijks gehouden werd. Vooral vanwege dit gescheiden sporten en de hang naar co-educatie is toentertijd besloten om een toernooi voor zowel jongens als meisjes te organiseren. Het toernooi werd gehouden in het kader van de Schoolverlatersdagen. Jaarlijks nemen zo’n 500-600 leerlingen uit de hoogste groepen van het basisonderwijs deel aan dit toernooi, dat dit jaar voor de 31e keer georganiseerd werd.

Voor het toernooi waren 52 teams aangemeld, die verdeeld over de twee dagen, maar liefst 300 wedstrijden speelden. Alhoewel het weer wat te wensen overliet, waren het twee fantastische dagen!